söndag 13 mars 2011

Trea och pers!

Nu var femårsjubileumet avklarat och jag sitter här och känner nöjdheten i kroppen. Egentligen var ju planen att bara lalla runt och ha kul, men allt kändes så bra så jag bestämde mig för att köra på så länge det bara gick. Och det visade sig vara rätt beslut.

Det är bara 11 mil till Skövde så jag sov gott i min egen säng ända fram till sju. Jag steg upp och frukosten skulle intas. En tallrik gröt med blåbär och en eller två mackor brukar vara standard innan långa pass. Nu var jag inte direkt hungrig eftersom jag tryckt i mig lite för många popcorn kvällen innan så det blev bara gröt. Vid 8 styrde jag lilla golfen mot väg 26 mot Skövde. Vägen var blöt och min nytvättade bil ser nu ut som en djungelvrål igen. Svart och salt.
Före start.

Jag anlände lagom, strax före halv tio och fick min nummerlapp och mina chip. Gjorde mig klar för start och höll på att frysa ihjäl innan det var dags. Men när vi väl kom igång så kändes allt himla bra.
Planen var följande:
Jag tänkte hålla runt 5:30-tempo i snitt så länge det gick.
Jag tänkte dricka Vitargo varje timme.
Äta mina 2 bars + det som fanns vid bordet.
Springa i backen.

Jag följde min plan bra. Vid varje hel timme tog jag med mig min Vitargoflaska ett varv och sörplade i mig. Ställde sen tillbaks den varvet efter. På så sätt tappade jag ingen tid vid kontrollen. Jag försökte dricka vatten och cola varje halvtimme och då gick jag fram till papperskorgen, där jag kunde slänga den tomma muggen. Men jag åt bara mina energikakor och en halv banan. Ändå höll jag energin på en bra nivå hela loppet. Bra!

Runt halvtid började jag känna mig kissnödig men försökte förtränga det. Jag hade ju inte tid att gå på toa. Men efter en stund började jag få ont i magen så för att inte riskera nåt sprang jag in en snabbis på toa. 2 minuter kostade det mig. Men nu kändes allt bra igen och jag sprang på.

Tiden gick väldigt fort. Och snart var det dags för sista timmen. Jag räknade och räknade, men kom i alla fall fram till att det luktade PB. 2009 sprang jag 61,4 km och nu passerade jag det med 15 minuter kvar (enligt min klocka). När Reima ropade 7 minuter kvar, "spurtade" jag ett varv och hade en minut tillgodo när jag passerade kontrollen. Men då stannade jag. Nöjd och glad.

Varvet är 1200 meter genaste vägen och resultatlistan säger 63,795 km. Min gps som mätt hur jag sprang säger 64,42 km. oavsett vilket man ska gå efter så är jag nöjd med den sträckan på 6 timmar. Det känns bra inför Rom och det känns bra inför TEC.

Jag kom på tredje plats av damerna! Jag fick pris! Tyvärr hann jag inte stanna till prisutdelningen eftersom jag skulle hem på svärfars kalas, så jag fick mitt pris lite innan alla andra.

Mitt tredjepris
Skövde 6-timmars är ett kanonarrangemang med bästa tänkbara av allt. 

Så här dagen efter känns allt superbra. Känner mig lite trött i kroppen bara. Direkt när jag kom hem igår åkte jag till svärfars födelsedagskalas och sen vidare till ett par kompisar där vi blev kvar till halv två. Imorse vaknade jag runt 7 för jag var så hungrig. Det kan också vara en bidragande orsak till att jag är trött. :)

Ikväll ska jag springa en liten återhämtningstur och prova mina nya hörlurar, Koss Porta Pro. :)

6 kommentarer:

 1. Grattis till ditt nya PB och till tredjeplatsen! Du såg så grymt stark ut varje gång jag såg dig. =)

  SvaraRadera
 2. Grattis! Kul att det gick så bra!

  SvaraRadera
 3. Grattis! Så roligt! Har precis hittat till din blogg, roligt att läsa om nån som är från Kristinehamn :)
  Hur många varv blev det?

  SvaraRadera
 4. Tack!

  Jag sprang 53 varv.

  Diana -> Är du också från Kristinehamn?

  SvaraRadera
 5. Ja, jag är också från Kristinehamn (finns på funbeat, det var där jag hittade dig). Har preciiiiiis börjat min sk löparkarriär från minus och utan någon kondition. :) Så det är superpeppande att läsa här!

  SvaraRadera
 6. Va kul med en Kristinehamnare, Diana! Då kanske vi syns i löparskor nån gång! :)

  SvaraRadera