onsdag 22 augusti 2012

Springa till jobbet

Eftersom det kändes så skönt att springa igår så bestämde jag mig för att testa att springa till jobbet idag. Först tänkte jag springa med packning (rena kläder) men eftersom sambon tog bilen till jobbet så skickade jag grejerna med honom. Bra att jobba på samma ställe. ;)

Jag tog på mig klockan för att se hur långt det var. Jag gav mig av och lunkade iväg. Det kändes lätt och inte alls som en morgonrunda, där de första km'arna brukar gå lite segt.
Det kändes som om grusvägen gick nerför hela vägen. Det var jättehärligt! Lätta steg som trummade på!

Vips var jag framme på jobbet och stängde av. Nästan 17,5 km blev det. Det känns lagomt.
Fast kortaste vägen till jobbet är 3 km...

Det är inte så att jag springer närmsta vägen direkt.
Snart har vi dessutom helt nya omklädningsrum och duschar på jobbet så jag kommer definitivt springa till jobbet fler gånger. Smidigt liksom!

Det var en riktigt bra springdag idag och det kändes som om det hela tiden var nerförsbacke. Trots att jag känner mig lite trött mentalt så är kroppen stark och rätt snabb.

Det går fortare och fortare...
Jag funderar på att spontanspringa Kraftloppet 72 km på lördag. Mest som ett träningspass. Men det är 15 mil dit. Tråkigt att köra bil. Anmälningstiden har gått ut så det blir efteranmälan oavsett. Vi får se vad jag bestämmer mig för.

Jag skulle vilja ha en långpasstävling nu eller i september, för att slippa mala ensam hemma.
Karlstad 6-timmars nästa helg eller Kraftloppet? Eller en ensamlöpning till Filipstad?
Vi får se...

3 kommentarer:

 1. Att springa till och från jobbet är guld. Nu jobbar jag iof i blåkläder och har således alltid mina arbetskläder på jobbet vilket underlättar. Har flera olika sträckor. Den kortaste är 6 km och den längsta 15 km. Kör jag 6:an blir det tempo och blir det den längre är det mängd som gäller. Blir 9 av 10 ggr alltid 2 mil per dag och när man kommer hem har man tränat klart. Sjukt smidigt.

  Karlstad 6 timmars förlängde idag anmälningstiden till 27 aug. så att folk kan anmäla sig i samband med lönen. 30 klara just men fler kommer komma till under helgen. Riktigt fin bana.

  SvaraRadera
 2. Kraftloppet är ingen renodlad ultra. Banan sprangs av arton ultralöpare och sjuhundra stafettlöpare. Tyvärr märktes det att funktionärerna inte är vana. De tre snabbaste löparna sprang - var för sig - kilometervis fel. En kontroll var inte ens på plats när ledaren försökte hitta den. Jag har sprungit Kraftloppet fyra gånger nu, men det börjar kännas lite chansartat att lita på organisationen.
  (Förhoppningsvis berodde årets missar på ett generationsskifte. Om jag förstod det rätt hoppade några veteraner inom organisationen av i år.)

  SvaraRadera
 3. Lysande vägval, förresten! :-)

  SvaraRadera