onsdag 11 januari 2012

Fördelar och nackdelar

Igår tog jag mig en tur i den förhållandevis ljumma kvällen. Det hade slagit över till plusgrader ute och den lilla snö som fanns hade blivit till slask. Jag sprang i ett behagligt tempo, fortfarande snabbare än vad det känns. Dryga 15 härliga km flög jag fram till skön musik.

Jag njöt och tänkte på alla fördelar det är med att bo i en liten stad. Vägarna är ju oftast plogade men inte trottoarerna. Där det varit plogat hade snön smält bort helt och asfalten var bar utan halka. Det är ju inte mycket trafik så det är inga problem att springa mitt i vägen. Det skulle ju kanske inte fungera i en större stad.
Jag har alltid nära till naturen. Det krävs inte mer än 1 km asfaltslöpning innan jag är i skogen och kan springa många mil på stigar och grusvägar.
Igår såg jag en hare mitt i vägen. Det är egentligen inte så ovanligt här eftersom det är harar överallt. Det går nog inte en dag utan att jag ser minst en. Detsamma med rådjur. De betar på gärdet utanför fönstret på jobbet och ibland ser jag dom ända inne bland husen. En av mina arbetskamrater har tom krockat med ett rådjur när han cyklade till jobbet. Jag har bara fått väjja men klarade att bromsa då det hoppade upp framför mig på väg till jobbet.
Det verkar också vara billigare att träna i mindre städer.

Fördelen med en större stad är tillgången till arrangemang och gemensamma träningar.

Men jag tycker att fördelarna med att bo i mindre stad överväger.
Geografiskt bor jag ändå ganska bra. 25 mil till Stockholm, Göteborg och Oslo.
Så jag bor ganska centralt skulle man kunna säga. :)

2 kommentarer:

  1. Ni värmlänninga är härligt positiva! "Nära till allt"! Jag ska berätta en hemlis, vi som inte bor i värmland tycker att det är skitlångt! Dessutom med dåliga vägar.
    Men, vem har så stort behov av närhet till sthlm, gbg och Oslo. Egentligen?

    SvaraRadera
  2. Sandra, sorry, men det är nog fler harar (och kaniner!) och nästan lika vanligt med rådjur i Sthlm. Krocka med rådjur med MTB har jag varit nära på att göra under mina 08-år. Flera gånger. I Sthlm så finns en stor fördel att det i varje grönt område och skog myllrar av stigar (Sthlm:arna gillar naturen ("alla" har ju flyttat dit från någon liten idyll på landet)). Det gör att det finns fantastiska möjligheter till stiglöpninging där. Samma sak är det nästan runt vilken större stad som helst faktiskt. När det gäller trevliga träningskompisar så är det inget problem att hitta sådana i en liten stad heller. ;-)

    SvaraRadera