onsdag 18 januari 2012

Utmaning

Det var längesen jag jag körde nån utmaningsgrej, som typ 10 km i 10 dagar eller 20/5. Idag hittade jag den här. Jag tyckte det såg skoj ut och ska nog haka på. Det går alltså ut på sammantaget göra totalt antal övningar nedan och slå tiden/antal efter 6 veckor.
Jag ska försöka få med mig sambon på detta också. Det är alltid kul att göra saker tillsammans.
Jag börjar på måndag ;) Nä, men jag får ju börja träna igen tidigast fredag och då har jag nån dag före som jag kan mysspringa lite.

STORA UTMANINGEN:

23/1 – 4/3 2012
Under dessa 6 veckor ska detta avverkas:

 • 150 350 km ska avverkas på frivilligt sätt. (Simning, cykling, promenad, löpning, rodd etc.) 150 km känns ganska "enkelt, jag ändrar till 350 km. ". Här blir det nog mest löpning för min del
 • 30 träningspass ska avklaras. Vad som är giltigt som ett träningspass avgör du själv 30 pass på 42 dagar, det borde jag fixa.
 • 1 h i plankan, på knä eller tå, rak eller sidoplanka. Här blir det att kämpa och bestämma sig. Det blir ju mer än en minut per dag liksom.
 • 500 armhävningar, på knä eller tå. Borde gå. Måste bestämma mig.
 • 1000 situps Inte jättesvårt.
 • 1000 rygglyft La jag till själv.
 • 20 min jägarvila. (Sitt mot en vägg i 90 grader med benen) En kul grej att göra tillsammans.
 • 1 valfri och personlig utmaning för hela perioden. Det kan handla om precis vad som helst, om träning, välmående, vikt, mat, godisförbud. etc. Måste jag fundera lite på...
VECKA 1
Vecka 1 börjar med 7 stycken maxtest. Dessa återkommer även i vecka 6 så skriv ner resultatet så att du kan jämföra när du gör om maxtesterna då.
 • Maxtest 1: ”Kom så långt du kan på 30 minuter” : Testet är relativt enkelt. Välj en konditionsform som passar dig och som du kan upprepa om sex veckor. Exempelvis löpning, promenad, cykling, crosstrainer, rodd, simning. Värm gärna upp före maxtestet så du inte sträcker dig och kör sedan 30 minuter så snabbt du orkar och mät hur långt du kommer. Den sträckan ska vi försöka slå vecka 6.
 • Maxtest 2: Plankan. På knä eller på tå. Håll ut så länge du orkar.
 • Maxtest 3: Armhävningar. På knä eller tå. Så många du orkar.
 • Maxtest 4: Upphopp. Så många du hinner på 1 minut. Händerna ska nudda golvet mellan hoppen och klappa i luften i hoppet.
 • Maxtest 5: Situps. Så många du hinner på 1 minut.
 • Maxtest 6 : Rygglyft. Så många du hinner på 1 minut.
 • Maxtest 7: Jägarvila. Stå i jägarvila så länge du orkar.
VECKA 2
Vi kämpar på med utmaningen.

VECKA 3
Gå eller spring minst en km i ett sträck, varje dag.

VECKA 4
10 timmar: Den här veckan ska innehålla minst 10 timmars motion/rörelse/träning. Vad du räknar in dessa 10 timmar avgör du själv. Det kan var allt ifrån löpning till att ta trapporna på jobbet eller dammsuga.

VECKA 5
1000 hopp. Den här veckan ska du göra 1000 hopp. Upphopp, grodhopp, benböjshopp, småhopp, hopprepshopp, längdhopp, höjdhopp. Vilken typ av hopp du vill, bara båda dina fötter lämnar marken. Antingen sprider du ut dem under hela veckan, eller så gör du dem till ett roligt pass.

VECKA 6
Utför de 7 maxtesten från vecka 1 igen.
Testa en ny träningsform

Jag hoppas som sagt att jag får med mig sambon på detta, annars gör jag det själv. Jag tycker det låter lite kul och tvingar mig till att göa nåt annat än springa, fast på ett bra sätt.

Nån mer som hänger på?

2 kommentarer:

 1. Låter jättekul, men jag tänker ta den i april när jag vilat efter Rom marathon. Just nu försöker jag följa Szalkais marathonprogram men har blivit förkyld... stressande...
  Du sprang Rom förra året, kommer du ihåg/la du märke till om det fanns utplacerade toaletter längst med loppet? Fånig fråga, men jag vet att jag kommer att behöva tömma blåsan under mina 4 h på banan.
  Lycka till med synen! /Ullis

  SvaraRadera
 2. Wow vilken kul utmaning, den snor jag! Men det får bli en vårutmaning för mig eftersom jag redan håller på med Runner's Worlds nyårslöfte 2012. (Jag hittade hit via en tråd om LCHF på Fun Beat)

  /Frida

  SvaraRadera