lördag 18 augusti 2012

Råd och prioriteringar

Spinner vidare lite på Mirandas inlägg om pengar och råd till resor och tävlingar.

Det händer, rätt ofta faktiskt, att jag får frågan om jag betalar alla tävlingar och resor själv. Svaret är ja. Jag har ingen sponsor som betalar mig för att åka på tävlingar.

Jag betalar anmälningsavgifter, flyg och boenden helt ur egen ficka. Ibland är mina supporters Pappa och Ingalill med och bidrar men i det stora hela betalar jag själv.
Jörgen och Jag i Chamonix
Hur har du råd? frågas ibland. Svaret är prioriteringar och intresse. Skiter man inte pengar så får man prioritera. Och så här prioriterar jag.

Jag är inte intresserad av inredning. Det ska så klart vara funktionellt och ordning hemma men jag behöver inte ha kuddar av en viss designer, byta gardiner ofta, köpa den där mattan som alla har osv. Jag handlar inte en massa små detaljer till hemmet. Jag tycker det ser jättetrevligt ut hos andra men jag är inte ett dugg intresserad av att lägga min tid och mina pengar på sånna saker.
Ultrabalaton i Ungern
Jag bor inte i villa och vill heller inte bo i villa, med all tid och alla dess kostnader och ev renoveringar som det innebär. Jag trivs alldeles föträffligt i lägenhet och slipper klippa gräs och skotta snö. Jag slipper betala marksten, köpa nya fönster, lägga nytt tak, måla fasad, dränera osv. Jag kan bara bo. När jag är hemma är det vila. Jag har inte en massa "borden" som ska göras. Jag kan göra det jag vill!
Jag är heller inte det minsta intresserad av trädgård och dess skötsel. När jag bodde i hus tillsammans med mitt ex anlade vi en stor gräsmatta och det var allt grönt som fanns.
Krukväxter i lägenheten har vi, men de sköter sambon om.

Jag går väldigt sällan på krogen, dricker alkohol eller fikar ute.

Målgång på UTMB i Chamonix.
Jag lägger mina pengar på mitt stora intresse, träning och löpning. Jag köper skor, kläder, resor, tävlingar och upplevelser.
Person A kanske lägger om sitt tak eller bygger en altan. Jag drar till Alperna och springer ett lopp.
Person B kanske köper och försäkrar sin motorcykel. Jag drar utomlands och solar och badar, springer och softar.
Person C kanske åker omkring i en fin ny bil. Jag fräser runt i en Golf från 1989.
Och alla är vi lika nöjda! Det är det som är det fina i kråksången!

Hellre beachen i Thailand än en ny altan.

7 kommentarer:

 1. Bra och Tänkvärt inlägg, man kan inte få allt så man får prioritera efter eget huvud!

  SvaraRadera
 2. Precis så som jag lever, bra skrivit :-) Kul att det finns fler som inte bryr sig om inredning, designade prylar och gardinbyten. Jag lägger hellre tiden på annat, som löpningen:-)

  SvaraRadera
 3. Kan bara hålla med. Här i Stockholm går en krogkväll säkerligen på i runda slängar runt tusenlappen med mat öl och taxi hem. Jag köper nya träningsskor istället!!

  SvaraRadera
 4. Bra inlägg! Jag väljer också att lägga tid och pengar på det som jag älskar att göra, i mitt fall cykla och åka sverige runt för att tävla. Inte på en krogrunda eller det nyaste i hemmet eller i klädesväg.

  SvaraRadera
 5. Så bra sagt!!
  Jag får samma fråga ganska ofta.
  Det är vad jag prioriterar!!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Konstigt nog får jag inte frågan så ofta, men det syns kanske att jag inte knatar runt i märkeskläder också, hehe... Men de gånger jag får frågan är svaret väldigt likt ditt!

  SvaraRadera