torsdag 20 oktober 2011

Jakten på BH'n

Alla har vi olika bröst, olika storlek, olika fasthet och form. Olika sport-BH'ar passar olika typer av aktiviteter. Det är en djungel att hitta rätt sport-BH. Än så länge har jag bara hittat en som är bäst. Den har tyvärr slutat tillverkas så den jag har kommer användas in i det sista. Även om den är urtvättad, dassig och ful.
Här följer en lite utvärdering av mina Bh'ar.
Priserna är där jag köpte min BH.

Första plats. Vi börjar med den bästa. Det är en Shock Absorber Antibounce. Jag köpte den för ett par år sen och den är stum i tyget och har en förstärkande del ovanför brösten som gör att den motverkar "uppåtstuddset" också. Brösten sitter på plats och den ger mig inte skav nån stans. Tyvärr finns den inte längre att köpa. :'(
Pris: minns inte på Timarco.se

Lånad bild från internet
Andra plats. Sen kommer den nästbästa i min samling. Den kommer också från Shock Absorber och heter Run. Den håller brösten på plats bra och skaver nästan inte alls. Det negativa är att den har gått sönder i spännena bak i ryggen. Den har reglerbara axelaband och reflexer. (?) När jag springer utan tröja är det ljust och varmt. När dygnet kräver reflexer har jag mer kläder på mig när jag springer. Skumt.
Pris: 599 kronor på Runners StoreLånad bild från internet
Tredje plats. Ytterligare en Shock Absorber. Den heter Max Sports. Reglerbara axelband är bra och finns. Den sitter bra, men det är väldigt svårt att knäppa det övre spännet själv på ryggen. Jag brukar knäppa den och sen dra den över huvudet. Men när den väl är på plats så sitter den bra. Det "negativa" är att brösten blir lite "Madonna-strutiga" i den. Det spelar ju egentligen ingen roll, men.. :) Har 2 stycken, en svart och en röd.
Pris: 302 kronor på Wiggle

Lånad bild från internet
Fjärde plats. Nu kommer en BH av märker CW-X. Den täcker större del av kroppen men sitter bra. Det negativa med denna är att den är lite tjockare i tyget och blir blöt och "tung". Det är reglerbara axelband på den men de är lite vassa och skaver.
Pris: Tror den kostade ca 500 kronor på supplystation.se

Lånad bild från internet
Onummererad ordning på resten. Det är BH'ar som jag inte springer i. De håller inte kravet som sport-BH. De är för mjuka och har ingen som helst funktion mer än som en mjuk och skön BH till vardags.

Newline. Min senast köpta. Axelbanden går inte att reglera och den är mjuk och skön. Ingen stabilitet. Tydligen I Forms testvinnare 2008, men den är ingen vinnare för mig.
Pris: 380 kronor på Maxpuls.se

Lånad bild från internet
Svegmark. Reglerbara axelband men ingen stabilitet. Mjuk och skön.
Pris:  249 kronor på Lindex
Svegmark

Newbody. Jag hade hört mycket gott om denna och hade stora förhoppningar. Tyvärr passade den inte mig, inte för träning ialla fall.
Pris: 150 kronor
Newbody

Trofé. Inte mycket mer att säga än att den är skön till vardags.
Pris: ca 100 kronor på Gekås Ullared

Trofé

2 kommentarer:

  1. Kul med test! Jag älskar Shock absorber run, har en svart och en vit! :)

    SvaraRadera
  2. Shock absober plunge är grym att springa i :-)

    SvaraRadera