torsdag 14 mars 2013

Som Grönland

Idag hade jag bokat lunchlöpning med Jörgen. Han ville springa på isen för att reka en skridskotur. Jag hänger gärna med! :)
Jag måste ändå erkänna att jag var rätt så nere på förmiddagen. Kände mig inte så glad och var rätt trött. Ändå såg jag fram emot lunchen. :)
Jörgen skulle hämta mig kl 11 för avfärd en bit söderut där vi skulle springa på isen.
Imorse när jag cyklade till jobbet var det 19 minusgrader. Nu hade temperaturen stigit en bit och solen sken från en klarblå himmel.
Oerhört vackert!

Vi tog oss ut på isen för att upptäcka att den blåst sönder och låg i stora skärvor. Den nya isen längre ut var alldeles för tunn för att springa på.Det såg riktigt coolt ut, men det gick inte att springa på. Vi tog oss vidare längs kanten ut mot några klippor där vi tog en del kort. Man kan se riktigt långt och vi kunde se Skoghallsverken i horisonten.Vi fortsatte längs isblocken och jag kände mig nästan som en fluga i ett whiskeyglas. Nu gillar jag inte whiskey men ändå. Vi tog oss fram bland isblock, stenar och klippor.
Det var så oerhört vackert!På vissa ställen var isen så klar att det nästan kändes som om vi gick på vatten.

Det var verkligen så makalöst vackert! Det kändes inte som om jag var 20 minuters bilresa från jobbet. Snarare på Grönland eller nåt.

Efter en stund stannade vi och började lattja och kasta ut isblock. De kanade väldigt långt och det bildades ett nästan magiskt ljud när isen som precis gått i tusen bitar gled över den tunna nya isen.Vi fortsatte sen vidare ut till en holme där Jörgen hittade ett coolt omkullvällt träd som han klättrade upp i.

Sen tog vi oss ut på isen igen och tillbaka mot bilen och jobbet.

Jag är så enormt glad att ha en vän som Jörgen som tar med mig på sånna här strapatser. Jag är så tacksam! Vi har så kul ihop!
Mitt humör är nu på topp och känslan jag hade imorse är som bortblåst.
Tack Jörgen! You made my day!

3 kommentarer:

  1. Det där kan du ju inte sätta upp som träning.
    Bara på nöjeskontot :-)

    SvaraRadera
  2. Men vi sprang ju över 7 km! Jag blev ju svett tom! ;) ;) ;)

    SvaraRadera