tisdag 1 februari 2011

Dagen efter

Hur känns det så här dagarna efter ett pass på 13 mil? 
Känsliga läsare varnas för olustiga bilder nedan.

Igår var mina lår riktigt stela och det var svårt att gå som vanligt. Det som gjorde det mest svårt var blåsorna på fötterna. Jag punkterade nästan alla men de fylls på igen. Jag gick omkring i mina kompressionsstrumpor hela dagen och när jag kom hem från jobbet åkte kompressionstightsen på. Det är riktigt skönt med kläder som kramas. Trots strumporna var mina fötter jättesvullna men de gjorde inte ont på något sätt pga det. Jag är helt kär i mina CEP-strumpor. De är värda sitt pris, flera gånger om!

Idag har svullnaden gått bort och jag kan i stort sett gå helt normalt. Det gör fortfarande ont i blåsorna men jag fick idag på mig ett par vanliga skor.

Kroppen känns pigg men om jag skulle ge mig ut på en runda så skulle jag snabbt känna av helgens km'ar i benen. (Been there, done that). Jag kommer vila ett par dagar till men i slutet av veckan ska jag jogga en tur. Jag ser verkligen fram emot det! Jag tycker mig se springare överallt, och de bara retas. ;) "De kan springa nu men inte jag", typ. :)
Blåsan som känns mest eftersom jag går på den hela tiden.En blåsa under nageln har lyft hela nageln. Fast det gör inte ont.


Skavsår efter sport-bh'n

Svullen fot.
Trots dessa "men" så längtar jag redan efter nästa lopp. Det är bara smågrejer som läker. Inga bekymmer! :) Jag tycker återhämtningen efter långa lopp går relativt snabbt. Jag försöker äta extra noga, regelbundet och med bra mat. Det är viktigt för att återhämta sig så fort som möjligt. Att ge kroppen en chans att laga sig och bygga upp det man brutit ner. Att bli starkare och starkare! Det tänker jag bli! :)

Jag längtar efter att springa i skogen. Jag längtar efter att flyga fram längs en skogsstig när fåglarna kvittrar.
Snart, snart är vi där! Snart är det vår!

Hoppas ni inte tyckte bilderna var för läskiga. :)

5 kommentarer:

 1. Hoppsan. Helt sjuk fot Sandra. Hade min fot sett ut så hade jag ringt 112 och lagt mig ned för att vänta/dö. Typ på riktigt.
  Du gjorde en toppeninsats i helgen, men bäst är att du kan vara positiv även om det inte riktigt gick som du tänkt dig. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Håkan Jonsson1 februari 2011 23:26

  Oj. Blir fötterna alltid så där efter ultralopp? Tuff sport det där. Otroligt att ni kan springa så långt. När man har sprungit ett marathon så tycker man att det är en monsterdistans som är i övre regionen av vad mänskligheten ska hålla på med. Och du springer tre marathon på rad med magsjuka!

  SvaraRadera
 3. Aj, den där foten såg inte så rolig ut!! Blir den alltid så svullen efter långlopp eller berodde det den här gången på att ni sprang på betong. Det måste ju vara det absolut värsta tänkbara underlaget att nöta på kilometer efter kilometer.

  Jag är så imponerad över din insats. En fantastisk prestation trots alla motgångar du hade!!

  Hoppas att kroppen läker ihop bra nu!

  SvaraRadera
 4. Fötterna burkar svullna på mig efter riktigt långa lopp på hårt underlag. Jag har inte ont av det mer än att det är svårt att få på sig vanliga skor. Svullnaden går bort efter någon dag så jag är inte orolig över detta. :-)

  SvaraRadera
 5. Åh shit! jag har gnällt över min blåsa och ett svullet skenben - men det är inte ens i närheten av hur du ser ut!

  Önskar dig snabb läkning.

  Marie

  SvaraRadera