tisdag 11 februari 2014

Tinad hundbajs

Idag efter frukost på jobbet studsar jag uppför trapporna till mitt kontor. Kollegan som går bakom skakar i huvudet. Toka! :) Det spritter i benen! Känner du inte det?! Det är ju vår ute! Det luktar geggamojja och tinad hundbajs! skrattar jag. Åh, vad jag är sugen på att springa.Nästan alls snö är borta och det är ett par plusgrader ute. Vinden orkade knappt röra i jobbets flaggor. Helt perfekt springförutsättningar!Igår helvilade jag och nu var kroppen full av energi. Min klocka tycker dock att jag behöver vila mer. De måste ju ha nån bugg i deras system som räknar ut återhämtningstid. Hur räknar den ens? (Eller är det jag som gjort nån tokig inställning i den?)Jag hade bokat löpdejt med min kompis Maria. Vi skulle utgå från varsitt jobb, precis som förra tisdagen, och mötas på vägen. Timmarna fram till avfärd gick rätt snabbt, eftersom jag hamnade i ett fokuserat jobbflyt och glömde nästan bort både tid och rum.Jag klädde om och sprang och mötte upp Maria. Tillsammans fortsatte vi upp över Hultet och vidare uppför mot Heinola. Seeegt uppför. Blöt sugande grusväg med inslag av hal is.
Mina ben kändes lite sega i början men allteftersom kändes det bättre och bättre.
Varför blir jag så seg i benen dagen efter en vilodag?Sen var det bara att "rulla" nerför. Härligt böljande lättsprungen asfalt. Riktigt skönt.

Vi fick ihop lite drygt 23 km på 2 timmar vilket jag tycker var riktigt bra pass.Ja så nu är cykeln och jackan kvar på jobbet. Bara att ta sig springande dit i morgon bitti då. Längtar verkligen efter morgonlöpningen. Älskar den!

2 kommentarer: