söndag 5 januari 2014

Irontrailbanan i halvt mörker

Det gick förvånansvärt lätt att stiga upp imorse när klockan ringde före halv sex. Det är nog för att jag är utvilad och att en sån trevlig tur låg framför mina fötter.
Tog mig en kopp kaffe och lite frukost innan jag sprang ner för att möta Jörgen vid gästhamnen vid 6.00

Vi tog oss i lugn fart ut mot Ålkärr där vi fick tända våra pannlampor. Fortsatte sen järnleden upp mot Älvbron och Niklasdamm. Det var helt galet blött i skogen och det var nästan som att springa i en mosse ibland. Det var också ganska svårnavigerat på leden utan reflexer (alla leder borde reflexmärkas). :)

Vi babblade på och hade som vanligt tokigt och roligt. Halvvägs hittade vi ett fint jakttorn som självklart skulle bestigas. Nu hade det också ljusnat så pass att vi kunde packa undan pannlamporna.Ljusa Tjärn låg som en spegel när vi passerade. Fint!

Bergsjön passerades och under Kul-helgen hade vi här en vätskedepå i min bil. Den saknade jag idag. Det hade varit trevligt med en kopp kaffe eller varm glögg.

Hultetleden tog sen vid efter att vi gått uppför Busshöjden. Nu var vi nästan "hemma" kändes det som.
Vi rekade lite vägval inför tävlingen innan vi sprang ner genom stan och kunde runda av.

En mycket fin och trevlig tur. Jag var tillbaka hemma redan kl 11.00 och kunde sätta mig till dukat bord och njuta av en andra frukost tillsammans med mina tre grabbar.
Efter duschen drog vi ut till Vänern och grillade korv i solen. En riktigt bra dag och 43 km i benen.

- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar