söndag 28 april 2013

Sista långpasset gjort

Igår stod jag på villamässan hela dagen, för jobbets räkning. När jag sen kom utomhus gassade solen från en blå himmel. Helt underbart. Gick hem och bytte om, till trekvartstights, och gav mig ut på en löptur. Årets första utan långbrallor. Det gick rätt lätt. Igen. Härligt! Fick ihop 15 km i strax över 5-fart. Hoka-skorna kändes bra. På grusvägen nerför Djurgården flög jag nästan. Det är nästan så jag skjuts iväg i nerförsbackarna av dämpningen i skorna. Lite coolt faktiskt.

Idag bokade jag en löpdejt med Ulrica och Anna-Karin. De skulle springa ca 30 km och jag ville ju ändå ha ett sista långpass före VM, så jag hängde med. Vi skulle ses kl 10 på andra sidan stan så jag fick stiga upp redan vid 9. Sov ganska dåligt inatt. Vaknade ungefär hundra gånger och trodde det var morgon.
Kom iväg i tid så jag anlände till träffpunkten vid 10. Vi tog sen vägen runt Niklasdamm och Ölme och min uppgift var att hålla ner tempot, för de här brudarna är riktigt snabba annars. (De ville det alltså.)

Solen sken och det var jätteskönt i skogen. Över gärdena vid Ölme blåste det rejäl kall motvind och sidvind. Jag var glad att jag hade en långärmad tröja på mig.
Vi hade inga pengar med så den traditionsenliga kaffekoppen på Ölme-macken uteblev. Istället fortsatte vi hemåt. Landade hemma nästan exakt när klockan pep 34 km.
Vet inte om jag lyckades jättebra med att hålla ner farten eftersom vi snittade 5:20 men känslan var god hos oss alla tre.
Anna-Karin och Ulrica
Foto: Privat
Jag sprang första långpasset i Hoka-skorna och de var jättebra hela vägen. Fast jag står nog fast vid att mycket kraft går ner istället för fram. Men det ger ju mer träning på samma sträcka. ;)

115 km och ett spinningpass den här veckan. Dessutom med en bra fart på löpningen.
Det här känns riktigt bra.

1 kommentar:

  1. Men du börjar så smått upptäcka deras storhet :-)
    Jag höll på att skriva "storlek" men den har du redan innan köpet sett.

    SvaraRadera