måndag 7 januari 2013

Årskrönika 2012

Det är hög tid att sammanfatta 2012. Återigen kan jag se tillbaka på ett bra år, både träningsmässigt och tävlingsmässigt.

Årets första tävling blev Karlstad 6-timmars i början av februari. Det gick bra och jag tog personbästa med 64,7 km och knep tredjeplatsen.

En månad senare statade jag traditionsenligt Skövde 6-timmars. Ytterligare ett pers med 69,1 km och en tredjeplats. Dagen efter loppet åkte vi till Thailand i 2 veckor och jag sprang inte många km. Sol, bad och återhämtning. Helt underbart!

5 dagar efter att ha satt fötterna på svensk mark startade jag i Ursvik ultra 75 km, där jag vann. Endast 2 startande kvinnor gjorde även att jag kom näst sist. ;) Mycket krafter kvar i mål och riktigt nöjd. Detta var även första deltävlingen i Peppes Trailcup.

Ursvik
Andra deltävlingen var Munkastigen Trailrun 44 km i Laxå. En fin dag som slutade med en andraplats.

Juni startades med ett kylslaget Stockholm marathon. Trots vädret med bara ett par plusgrader och 18 sekundmeter vind tog jag nytt pers med 18 minuter och kom i mål på 3.22 och placering 93.

I månadsskiftet juni/juli vankades årets stora utmaning, Ultrabalaton 212 km runt sjön Balaton i Ungern. Tillsammans med Johanna tog jag mig runt den där sjön med placering 25 av 34 fullföljande där 100 personer tvingades bryta. Det var enormt varmt med temperaturer över 40 grader i skuggan, som i princip inte fanns. Ett kraftprov och ett distansrekord.
Målgång efter 212 km
Endast 2 veckor efter denna långa tävling startade jag i Jubileumsmaran i Stockholm. Kroppen kändes ok, men lite seg. Efter 3 mil vaknade den till liv och jag kunde springa på i mål. Fortsatte extrasvängen för att få ihop en mara och kom återigen på plats 93 med tiden 3.48 vilket jag tycker är himla bra endast 2 veckor efter 21 mils löpning.
Jubileumsmaran
I oktober startade jag den tredje deltävlingen i Peppes trailcup, Holaveden Ultra 52 km och fixade ytterligare en tredjeplats. Jag tog det lugnt och laddade lite inför mitt lopp i England 2 veckor senare.
I och med detta vann jag också Peppes Trailcup!

Tillsammans med Maria for jag sen till England och sprang Round Rotherham 50 miles (ca 80 km). Det var en kvaltävling till Western States i USA, som jag sen bestämde för att inte försöka komma med till.
Det var iaf en jättefin tävling där målet var att komma i mål. Vi sprang ihop hela tiden och kom överraskande på en tredjeplats!

Tävlingsmässigt har jag alltså tagit många tredjeplatser men är väldigt nöjd över året.

Träningsmässigt har jag sprungit längre än tidigare, nästan 100 mil längre än 2011. Slutdistansen för 2012 slutade på 471 mil vilket ger ett snitt på ca 13 km dag.
Jag har klarat mig utan skador och är riktigt nöjd över mitt val att gå över till lågkolhydratskost. Jag mår mycket bättre fysiskt och använder mig bara av socker på tävling. Ett koncept som fungerar väldigt bra för mig.
Nu blickar vi mot 2013!

3 kommentarer:

  1. Vilket makalöst år du haft, så många tävlingar och ändå skadefri! Det tyder på att du tränar extremt smart.

    Hoppas 2013 blir lika fint!

    Kram på dig

    SvaraRadera