onsdag 25 juni 2014

För- och nackdelar med att vara enbent

Det här med att använda armarna och gå på, istället för båda benen har både fördelar och nackdelar. I stort sett hela överkroppen används till att ta mig fram. Jag försöker gå på lite olika sätt uppför och nerför trappor. Och jag har ju några trappsteg att ta. Dels bor vi på tredje våningen och så jag jobbar jag på andra våningen.

När jag går uppför försöker jag köra tricepspress. Ha armarna smalt och trycka mig uppför.

Nerför trapporna tar jag mig genom att sätta kryckorna två steg nedanför och sen sänka mig ner till trappsteget efter. Det blir en hyffsad fart nerför. :)

Ibland tar jag mig framåt genom att hålla benen parallellt. Och så liksom drar jag ihop magen. Då blir varje steg lite som en coreövning. Ett sving liksom.

Och ibland låtsasgår jag som om jag kunde gå, mest för att benet ska komma ihåg rörelsen ;) och så senor och så får sträcka ut sig.

Mitt vänsterben kommer bli mycket starkare än högerbenet.
Nackdelen är att högerbenet blir smalare. Det borde snart synas?
Jag hoppas det inte tar alltför lång tid innan det kommer tillbaka sen när jag får börja använda det igen.

En annan nackdel är att jag börjar få valkar i händerna. Och inte bara det. Det gör ont också. Värst är det på morgonen när jag ska kliva upp. Då är det som om händerna har svullnat till under natten, men det släpper efter en stund och gör bara vanligt ont sen.
Jag har modellerat lite med olika lösningar runt handtagen, använt cykelhandskar osv men inget har blivit bra. Men det finns nåt som heter tigergrepp som man sätter på handtagen. Jag hämtade ut såna  på Kommunens rehabenhet igår.
Snyggt som tusan blev det!

Nu hoppas jag snart att det känns bättre i händerna. 

Vi for till Karlstad och Ikea igår. Vet ni hur stort det är på Ikea? Hur långt det är att gå? Evighetslångt typ, fast att jag tog genvägarna när jag kunde.
Men jag fixade det, även om det var jobbigt för händerna. :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar