Jag skriver...

tisdag 23 oktober 2012

En söndag, på väg hem från England

Det var rätt skönt att promenera hem från tävlingen. Vi gick in på vårt hotellet och får se en massa ballonger och musiken spelas än en gång på rätt hög volym. O nej! Vi som ville ha lugn och ro. Vi talade lite med hotellägaren som blivit lite av vår kompis. Sen gick vi upp på vårt rum och packade upp blöta leriga kläder och hängde på tork, tog det lugnt. Vi har också fått in en till säng.



Vi hade bestämt att äta på hotellets restaurang så vi går ner och får in menyn. Vår kompis hotellägaren kommer och pratar med oss och frågar hur det gått. Han berättar att det är 14-års kalas och de bara kommer spela fram till 21.30 så efter det skulle det bli lugnt. Det känns otroligt skönt!

Vi äter god mat, dricker en öl och lyssnar på de söta fjortisarna som sjunger karaoke. Det lät inte bra, inte alls bra. De spelade en massa gammal musik (Corona, Locomotion, George Micael mm) så vi fick en massa flash-backs och satt bara och väntade på Ace of Base...

Skål!
När klockan är 21.00 sitter vi och gäspar ikapp och tar trappan till vårt rum. Fjortisarna sjunger vidare.
Vi bäddar ner oss i varsin säng och räknar ner till 21.30. Det blir tyst från födelsedagskalaset och vi somnar och sover i över 10 timmar. Gött!

Frulle!
Vi käkar en engelsk frukost innan vi checkar ut och tar oss in till Rotherham tågstation med taxi.

Rotherham
Vi knallar runt och letar efter en sportaffär men det mesta är stängt så vi tar tåget till Sheffield. Där finns det fler affärer. Vi strosar runt och tittar på lite av varje innan vi tar nästa tåg till Derby där vi käkar för att ta sista bussen till Flygplatsen.

Sheffield
Den är lite sen så när vi anländer till flygplatsen är det bara 40 minuter kvar tills vi ska lyfta. Checkar snabbt in väskorna och andas sen ut och tar en kaffe. Det kändes som en liten flygplats när vi landade så det kan inte va så långa avstånd.
Men oj, va fort tiden gick! Det är dags att gå till gaten, men vi hamnar bakom en hel familj, som inte alls har bråttom. Slinker förbi i kön efter passkontrollen och bort mot säkerhetskontrollen. En av vakterna frågar om vi har bråttom och vi säger att vårt plan lyfter om en kvart. Han visar fram oss och vi kör snabbt igenom våra grejer. Det piper och kameran signalerar på vår pokal men den släpps igenom.
Med passet i ena handen och skärpet i den andra springer vi återigen och kryssar bland människor, rundar lite smink i tax-free'n och vidare mot avgångsgaterna. Hittar vår gate och där står bussen och väntar på oss. Vi var sist...

Vi hoppar in i bussen och den tar oss till pytteplanet. Pytteplanet tar oss säkert till Frankfurt där vi har gott om tid den här gången. Vi går mellan terminalerna och jag shoppar choklad.

Sista biten hem åker vi i ett stort plan. Bakom oss sitter 3 tjejer som konstant pratar, tjattrar och skrattar heeeela resan. Jag hade gärna sovit en stund eftersom det inte blir så mycket av den varan kommande natt. Men icke! Men de hade säkert kul så... :)

Vi landar 23.40, en nervös väntan på om väskorna skulle hitta fram som vi, men det gjorde dom och Marias snälla syrra hämtar oss på Arlanda och vi kommer i säng hemma hos Maria strax efter kl 1.00

Ett par timmar senare är det dags att gå upp och ta morgontåget direkt till jobbet.
Det blev en lång dag igår men jag somnade gott i min egen säng sen kan jag lova.

Jag är riktigt nöjd med resan. Jag har hittat tillbaka lite till löplusten och jag känner mig stark.
Vi har haft kul, lite äventyr, fint väder och dessutom en otippad tredjeplats.

1 kommentar:

  1. Klart du ska vara nöjd :-)
    Tycker det låter som ett riktigt stort äventyr om man beaktar att det faktiskt bara var över en helg.
    Syns snart hoppas jag.

    SvaraRadera