Jag skriver...

lördag 24 mars 2012

Återhämtning och belöning

Efter ett (långt) löppass känner jag mig så himla nöjd och glad. Jag är lite matt och trött i kroppen och hela jag fylls av endorfiner välmående.
Camilla skrev om detta tidigare. Jag gillar heller inte kallbad utan duschar eller badar gärna varmt efteråt.

Om jag har tid, vilket jag oftast har efter långpass, fixar jag en stor kopp kaffe och stretchar medan kaffet rinner ner. Jag fyller badkaret med skönt, varmt vatten. Sen kryper jag ner där, sippar på min kaffe och bara blundar och njuter.
Ibland tar jag med datorn och ställer på en pall bredvid badkaret och slår igång en film. Det är mysigt.
Det är min belöning. Jag mår bra i både kropp och själ.

När jag kommer upp ur badet, tar jag på mig mysbrallor och sätter mig i soffan eller sängen med telefonen eller datorn. Äter lite och surfar runt lite. Jag njuter av lugnet. Det är så gött!

Jag har inga speciella viloperioder i min träning. Eftersom jag har barnen varannan vecka blir det automatiskt mindre träning de veckorna och jag får min återhämtning.
Vila i solen, med kaffe och en tidning.
Just nu befinner jag mig ju på varmare breddgreder med en längre vila, närmare bestämt 2 veckor. Mycket god mat och få träningsmil kommer göra mig gott. Eventuella småskador/förslitningar hinner läka och jag kommer att komma hem starkare än tidigare.

1 kommentar:

  1. Fast du kanske ska följa med på Cecilias bennedkylning någon gång. Gör fantastiskt för återhämtningen om man ska springa ett långpass även dagen efter.
    Men skönt är det inte (men det får du inte säga till henne ;-) )

    SvaraRadera