torsdag 15 december 2011

Ögonrenovering

För ett par dagar sen antog jag Runners Worlds utmaning. Redan idag, 6 dagar senare, måste jag avsäga mig det. Den går nåmligen ut på att träna något varje dag under januari och jag kommer ha träningsförbud ca en vecka under samma tid.

Detta för att jag har bokat tid för operation av mina ögon i januari. En permanent synkorrigering så jag slipper ha linser och glasögon till vardags.
Det var den enda passande tiden som fanns i närtid. Fredagen den 13'e!! Men självklart är det en turdag! Eller hur?!

Jag kommer göra en LASEK på Memira i Karlstad. Efter operationen kommer jag ha ont i ögonen ett tag och det är träningsförbud i ca en vecka. Därför kommer jag inte hoppa på Januariutamningen. Men självklart kommer jag träna som vanligt före och det jag kan efter. Jag ska ju springa Karlstad 6-timmars den 4 februari.

Jag är allt lite nervös inför operationen samtidigt som jag känner mig trygg. Jag är enormt trött på linser som känns torra och glasögon som bara är i vägen. Jag vill kunna se bra hela dygnet!!

Jag har läst en del om detta nu och fått information från Memira. Det kommer göra rätt så ont de första dagarna och jag kommer inte vilja lämna det mörka rum jag planerar att husera i. Jag kommer behöva en hel del hjälp hemma och då är det tur att jag har världens bästa sambo som lovat att ta hand om mig. <3
Sen blir det solglasögon på, kanske både inne och ute. Jag kommer kanske vara extra ljuskänslig och det tar en stund innan synen är helt bra.

Det är bara en månad kvar med linser nu! Gött!!

6 kommentarer:

 1. Sandra, såg du Plus idag? Det handlade tydligen om Memira, men jag vet inte vad de tog upp. Jag är själv lite sugen, för som du säger är det jobbigt med torra linser och glasögon som är i vägen.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Har en polare som gjorde en synoperation och blev nöjd, har inte hört annat. Han gjorde den i karlstad någon stans var vet jag inte.

  Tur du lär lära dig varvet i på 6timmars, blir par varv minst sagt

  SvaraRadera
 3. Jo jag såg slutet av plus av en slump. Tittade sen via mobilen. Jag känner mig ändå lugn och trygg. Dels är det inte samma typ av operation och det hon sa att hon inte fått information om har jag fått både muntligt och i en informationsfolder. Det är klart att det finns risker med en operation.

  Reportage på tv brukar ofta vara väldigt riktade så jag tar dom med en nypa salt.

  SvaraRadera
 4. Ska du springa i Karlstad? :-( Inomhus? Jag trodde att du skulle komma till Borlänge 6 timmars eftersom du är utomhuslöpare och inte inomhuslöpare!!!

  SvaraRadera
 5. Det hade ju varit trevligt Laila, men den ligger samtidigt som ursvik som lockar mig lite. :)

  SvaraRadera
 6. Jag ska kanske tillägga att min tvillingbror gjort operationen och är supernöjd :-)

  SvaraRadera