tisdag 22 november 2011

Nykter Mackoman

Jag älskar smörgåsar! Det är (var) ett problem. Jag hade ingen stopp-gräns. Jag kunde äta nästan en hel limpa själv. Kunde inte sluta. Det var så gott. Det blev en till, och en till, och bara en till, och nu sista, eller NU är sista, eller?!
Magen var stor och uppsvälld och jag kände mig som en boll.
På jobbet finns fri tillgång till bröd, både hårt och mjukt, smör och ost. Det blev smörgås till frukost och smörgås till lunch, OCH matlåda. Det var ju så gott... :s En hård macka medan maten värmdes och en till maten, och så lite "efterrätt" med en liten macka till. Jag hade verkligen ingen gräns.
Jag hade bara ett val. Att bryta helt.

Vi köpte godis, visserligen bara en gång i veckan men då ett kilo! Ett kilo godis! Jag åt tills jag mådde illa och fortsatte ändå. Usch!

Jag hade (har?) nog en ätstörning...

Bild från kokaihop.se
Det är nu 11 veckor sen.

Jag har gjort slut med mina älskade smörgåsar och jag har inte ätit godis eller fika/glass på snart 3 månader. Jag har skapat mig nya rutiner och vanor. Jag har bakat annat "bröd" som jag blir mätt och nöjd med, efter en.
Jag är inte sötsugen längre och springer i skåpen och letar efter något att äta. Min mage är superlugn och inte uppsvullen.
Jag mår så bra!

Jag är en nykter mackoman...

I helgen under Bislett kanske jag kommer äta en macka, kanske en godis? Undrar om risken för återfall är stor? Kanske är det bäst att låta bli ändå?
Jag tar beslutet då...

Via funbeat hittade jag en länk till en rejäl ultramacka. :)

1 kommentar:

  1. Jaa, du här är entill "mackoman" elelr snarare brödoman... Efter ett långt uppehåll fick jag upp ögonen för att det är någon form av mani, ätstörning. Det var när jag proppade i mig tre semlor på raken... TRE!!! och jag är en relativt nätt person. Men de fick plats. För mig är det inte bara mackor utan bakverk öht. Aldrig smågodis. Det kan gå lång tid emellan nuförtiden men sen åker jag på rejält återfall och frossar ibalnd flera dagar på raken :-( Och mår inte bra, magen blir urkass, som en ballong!

    Hoppas det funkar för dig och lycka till under Bislett!

    SvaraRadera