onsdag 21 september 2011

Ny mat

Det är kul att exprimentera med maten och se vad den gör med kroppen och hur mycket som egentligen spelar in på vad vi stoppar i oss. Hur vi mår och känner oss. Hur vi rör oss och hur inre organ känns med olika typer av mat.

Just nu käkar jag ju efter LCHF, vilket betyder så lite kolhydrater som möjligt och istället äter jag fett för att bli mätt. Min mage är i topptrim. Inget bubbel, ingen uppblåsthet. Kanon helt enkelt!

Baksidan är ju just nu i början att träningen går lite tyngre och långsammare. Men det får jag ta.

Jag är gillar inte kött så mycket. Vissa korvar går bra, en del fläskkött och kyckling.
En period av livet provade jag att vara vegetarian och det var likadant då. Jag mådde mycket bättre men när jag blev mamma orkade jag bara laga 2 typer av mat, en till sonen och en till oss. Skulle jag fortsatt äta vegetariskt skulle jag fått gjort tre rätter (eftersom exet inte åt veg)  varje måltid jag lagade mat, och så roligt är det inte.
Jag äter inte gärna en ren köttbit och ska jag på kurs eller nåt annat brukar jag beställa vegetariskt för då vet jag att det är god mat. En gång när jag missade det serverades en blodig ryggbiff så jag fick vara hungrig hela dagen. Jag kunde helt enkelt inte äta den. Den blev bara större ju mer jag tuggade. :s

Vad äter jag då en hel dag ungefär? Igår såg min matdag ut så här:

9.00 frukost på jobbet med ett sesambröd med bregott, phidelphiaost, salami, kalkon och paprika på.
12.30 lunch på jobbet. En bit tjockpannkaka a'la LCHF (gjord på ägg, ost, keso, fiberhusk och med bacon i)
19.00 Kycklinglåda med smörstekta kantareller.

Kycklinglåda
Det ser inte mycket ut men under hela dagen var jag inte hungrig en gång.

Igår fick jag en stoor kasse med rensade kantareller av världens bästa pappa. Jag förvällde dom och frös in. Men först käkade jag ju lite till maten och sen stekte jag ett gäng som jag jag lägga på mitt sesambröd nu till frukost. Mums!! Sambon äter inte svamp så jag får alla för mig själv. hihi :)

4 kommentarer:

 1. Hej Sandra!

  Kul att du provar LCHF.

  Jag har käkat LCHF sen mars 2008 och det funkar superbra på alla sätt när man ultralöper. Droppade i vikt, inga sockerfall, bättre uthållighet, behöver inte smaska i sig en massa gel för att orka springa, etc, ...

  Det tog dock ungefär 6 veckor för mig att ställa om innan löpningen började fungera. Psykiskt rätt jobbiga veckor, men en dag så vände det och jag var som en raket i motluten. Skönt känsla.

  Hoppas det går bra för dig!
  /Cale

  SvaraRadera
 2. Va härligt att höra Calle! :)

  SvaraRadera
 3. Är du säker på att det inte är gluten som du inte mår bra av? Jag säger inte att LCHF är fel, det funkar kanon för vissa, jag menar bara att man då automatiskt tar bort allt spannmål, och det är många som får problem med magen av just gluten. :)

  SvaraRadera
 4. Tack för infon Madde. :)
  Jag mådde allt bra förut också men jag mår bättre nu. :) Visst kan det va gluten som gjorde mig uppblåst och jag ska va uppmärksam på det om/när jag inför det i kosten igen.

  SvaraRadera