lördag 23 april 2011

Prioritering

Hoppsan! Vad länge sen det var jag skrev nåt. Bloggen har legat lägre i prioritet nu när det är så underbart ute. Jag vill bara vara ute och saker som matlagning, invikning av tvätt osv hamnar längre ner på listan. Men vad gör det? Vad är det värsta som skulle kunna hända? Att någon tar sysslorna ifrån oss? Ok, fine! Gör det i så fall. Det hinns ju med senare annars.

På  löpgruppen i torsdagas var det 4 tjejer och jag. Vi joggade/gick nära på 6 km. Mycket bra kämpat! När jag duschat efter passet hade jag inget att göra och solen sken. Sambon tvättade motorcykeln inför långfredagsturen så jag tog cykeln och tog en tur. Turen råkade bli 2 timmar och jag måste cyklat mellan 2,3-3 mil nånting. Det var riktigt skönt att bara slöcykla och njuta av naturen.

Igår satt jag på motorcykeln hela dagen känns det som. Långfredagen är traditionsenlig här i Kristinehamn, ja, även utomsocknes. Hojåkare kommer långväga ifrån för att delta i den årliga "MC-premiären".
En av tre gator fulla av hojjar i Kristinehamn.
 Man samlas på stan på morgonen och kl 11 är det kortege genom stan och sen vidare till Filipstad. Där är det paus och underhållning från scen, fika och trevligheter. Sen bär färden vidare av till Karlstad där gatan med alla mc-affärer är målet. Butikerna är öppna och det bjuds på kaffe, våfflor och trevlig atmosfär.
Det är en folkfest och vägar och gator kantas av människor som vinkar och deltar på sitt sätt.
Filipstad

Syns inte så bra kanske men det kommer mc-åkare hela tiden.


Karlstad

Det tidigare deltagarrekordet för MC-premiären ligger nånstans runt 1500 hojar tror jag. Igår måste vi varit över 2000! Det är riktigt mäktigt med så många cyklar på ett och samma ställe. Vilket ljud sen!
Det är 5 mil til Filipstad och det tog över en halvtimme innan alla hade åkt ut ur Kristinehamn. Det betyder att den första åkaren nästan var framme i Filipstad innan den sista åkt ut ur Kristinehamn. Ett 5 mil långt pärlband med motorcyklar. Häftigt!
Tänk vad mycket pengar som rullar på vägarna!
Det var en riktigt fin dag iaf och jag fick träffa världens bästa Linda. Min barndomskompis och bästa vän. <3 

Idag sticker jag mot huvudstaden för imorgon är det dags för uttagningen till Gladiatorerna!! Wiii! Lite nervös är jag faktiskt men det ska nog gå bra. Jag ska göra mitt bästa. Mer kan jag inte göra.

Glad påsk kompisar!

1 kommentar: