söndag 9 juni 2013

KFUM Multisport

Sist denna tävling anordnades var för 2 år sen. Då lyckades vi vinna tävlingen och därmed min första multisportseger. Jag är ju ingen erfaren multisportare och har nu 4 tävlingar på min lista. 2 segrar, en andraplats och en tredjeplats. Så man kan ju säga att det gått rätt bra ändå.

KFUM Multisport Örebro alltså. Vi hade ju en titel att försvara men eftersom jag bara cyklat mtb 2 gånger och paddlat en gång på de sista 2 åren så hade jag kanske inga förhoppningar att det skulle gå såå bra som det gjorde.

Sambon skulle ju vara med på sin första tävling också och starten för herrklassen gick 1 timme före mix och dam så vi var på plats i god tid. Barnen var också med och vi "slog läger" vid vattnet. Vi hade fixat matsäck till grabbarna, de hade med fotbollar och skulle äta glass och spela minigolf medan vi roade oss i skogen och det visade sig funka väldigt bra. De sa sig ha haft en bra dag de med.

Vi fixade i ordning alla grejer och tittade sen på starten av herrklassen.
Sen glassade vi mest runt sista timmen och spanade in lite andra lag. Det fanns flera som såg riktigt bra ut. Men en pallplats vore ju kul i alla fall.
X-kross-brillor i matchande färg.
Starten av herrklassen

Första löpningen var 3,5 km och jag anade att här skulle vi behöva slita. Starten gick och mycket riktigt var farten högre än bekväm. Jag flåsade och kämpade på. Men det är kort bit och snart var vi tillbaka till TC för växling till mtb. Vi kom in som tredje lag och hade bestämt att inte byta till cykelskor utan cykla i springskorna. Det gjorde att vi växlade snabbt och cyklade iväg som andra lag. Det första laget låg 1 minut före oss och vi såg inte till dom.

Jag är väldigt feg på cykel i skogen men just igår vet jag inte vad som hände. Jag cyklade som en tok. Benen var grymt starka och jag bara matade på. Vi började skymta laget framför och helt plötsligt var vi om. Nu ledde vi tävlingen. Och jäklar vad jag cyklade! Sambon hade ju lånat min cykel och jag hade Jörgens gamla. Den fungerade inte riktigt som tänkt och att växla ner funkade inte alla gånger så i alla branta uppförsbackar hoppade jag av och sprang uppför. Men det funkade ju det med.

Cykelslingan bestod av ett markerat lättcyklat motionsspår och det var riktigt roligt att köra. Jag brôtade på i nerförsbackarna och jag kände mig faktiskt stark som en björn i benen. En riktigt go känsla!

In som första lag för växling till paddling sen. Jag slet tag i min Cola och skulle dricka men all kolsyra exploderade i munnen och kom ut genom näsan. Blä! I med kanoten och snabbt iväg uppströms för första kontrollen. Jörgen hade fixat vätskesystem till flytvästen och det var enormt gött att kunna suga i sig vatten medan vi paddlade. Vi lyckades även få i oss Snickers under tiden.
Det kändes som om vi paddlat i en evighet innan vi såg den första kontrollen ligga flytande, kunde stämpla och vända. Tillbaks igen och nu mötte vi ju alla lag och kunde se att de var inte jättelångt efter, våra konkurrenter. Förbi TC och sen ta en kontroll till innan det var dags att vända och in för växling till sista löpningen.

Löpning skulle vara ca 6 km med 6 stämplingar. Kartan fick vi när vi sprang ut. Arbetsfördelningen i vårt lag är följande; Jörgen läser karta och jag hänger efter. ;)
Vi såg inte till det andra laget, inte förrän efter stämpling vid kontroll 4. Den låg nere i en ravin och jag sprang ner och stämplade medan Jörgen "gick på toa". Vi tyckte det var lugnt.
Men sen, när jag kommer upp ur ravinen kommer det andra laget och nu får vi eld i baken och får öka. Vi kan ju inte tappa det här nu!

Det är 2 kontroller kvar, en efter vägen och en precis vid mål. Jag försöker springa så snabbt jag kan. Jörgen tar sportidentpinnen och stämplar den näst sista kontrollen. Jag försöker (be)hålla farten och rytmen. Nu är det inte långt kvar.
Sista biten springer vi över en fotbollsplan. Jörgen vänder sig om och säger att de är 100 meter bakom. Jag springer så det tjuter i andningen. Nu ska de inte få gå om!!
Jörgen stämplar sista kontrollen och jag springer i mål med Jörgen hack i häl som stämplar några sekunder före det andra laget. Piewww.

Vi vann!
Inte med stor marginal, men vi vann.

Jag är skitnöjd!
The winning team!
Solen har lyst och det har varit varmt och skönt hela dagen. Barnen hade haft en bra och rolig dag. Sambon kom i mål och dängde 10 lag i sin första tävling. Han hade också haft en trevlig och bra dag och jag tror inte det var sista gången han stod på startlinjen vilket känns enormt kul!
Prisutdelning

Prisutdelning
Sammanfattningsvis, en toppendag! Precis som jag befarade. :)

Samtliga resultat

2 kommentarer: