tisdag 18 december 2012

Pulsen stiger

När man har en infektion i kroppen stiger pulsen. Jag brukar därför kolla min vilopuls om jag känner mig tveksam till att springa eller ej. Jag har vanligtvis en ganska låg puls, tex var jag på en kontroll för någon månad sen. Då kollade man blodtryck och även puls. Jag hade då en puls på 44 när jag satt hos doktorn. Så om min puls är över 50 när jag håller mig stilla så är det nåt som inte är ok.

Min hals svider och känns tjock så jag har tillbringat kvällen hemma. För vetskapens skull satte jag på mig pulsklockan och i sittande position ligger pulsen strax under 60, i liggande strax över 50. Alltså för högt mot mitt normala.

Jag som hade hoppats på att få springa imorgon men det verkar som om det blir ytterligare en dag med vila. Det är ju ingen panik liksom. Jag har ju varken nån tävlingen eller annat planerat så en viloperiod funkar ju egentligen bra nu.

Imorgon öppnar anmälan till UTMB. Jag är lite sugen på att slänga iväg en anmälan trots att jag vet att chansen att komma med är väldigt liten. Hm, jag måste fundera... :)
Tur att jag har tid med det nu när jag bara sitter hemma och friskar på min hals.

UTMB 2011. Foto: Jörgen

2 kommentarer:

  1. Var tvungen själv att plocka fram pulsklockan.
    Ligger just nu på 75! sittande vid datorn (normalt ca45)
    Jag går och lägger mig igen :-)
    Går upp i vår...

    SvaraRadera