onsdag 19 januari 2011

Det är studds i kontorsstolen!

Vid lunchtid idag skulle beskedet komma. Skulle en plats i årets UltraTrail du Mont Blanc vara vigd åt mig? Det blev så!!!! :) :) :) Jag ska dit!

När skulle lottningen vara klar? Hur gör de den? Tar de hänsyn till meriterna eller är det ren lottning? Jag vann ju mina två kvalificeringslopp. Undrar om det bidrog till att jag fick en startplats? Inte vet jag. Jag är galet nervös och glad i alla fall.

Så här glad har jag varit hela dagen. Foto:Privat
Igår besökte jag UTMB's hemsida mååååånga gånger.När jag, strax efter frukost, gick in och kollade så stod där att man skulle få resultat vid lunchtid. Det var supersvårt att koncentrera sig på jobbet men eftersom jag har jättemycket att göra gick tiden hyffsat fort fram till lunch. När jag sen gick in och såg att det stod "To Pay" vid mitt namn så vågade jag först inte tro att det var sant. Kunde det missförstås? Betyder det att jag...? Skulle jag? Nähä?! JOOO!!! Efter lite konfererande med en arbetskompis så kom vi fram till att det måste vara så jag fått en startplats. :) :) Jag studdsade upp och ner på min kontorsstol. Samtidigt som jag är så himla rädd och nervös. Vad har jag gett mig in på?

Kommer jag klara den där krävande banan? Kommer jag klara mig ensam i mörkret på en alptopp? 166 km och 9500 höjdmeter. Herregud! Folk säger att Hultet är en kuperad bana. Den har 150 höjdmeter och är 10 km. 9500 är många, många fler. Flygplan flyger på 10000 meter. Vilka backar! Hjälp! Fokus kommer ligga på att ta mig i mål och få en fin upplevelse.
Det blir mycket backträning i vår och sommar. Men först måste jag fixa min långloppsvinter. 10 dagar kvar till 24-timmars.

Bansträckningen. Foto från UTMBs sida.
Jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot augusti.

3 kommentarer:

 1. Grattis grattis! Själv skulle jag inte ens hitta imål... :) Hjälp, vad svårt (både längden, höjden o vart ska man???). Kram Annica

  SvaraRadera
 2. Vad roligt!! Grattis vilket äventyr!! 9500 höjdmeter är sjukt många meter. Jag tyckte det var rätt tungt med Swiss Alpine, men det är ju som Hammarbybacken här hemma i jämförelse!!

  Stort lycka till i ESBO också!!

  SvaraRadera
 3. Grattis vad kul!!
  Jag startade förra året men det avbröts tyvärr. Så känner igen dina frågor och de kommer ge sig med tiden. Det är ju en hel del löpare så man behöver inte vara så ensam om natten utan det finns folk i ens närhet allt som oftast. Svåraste att träna på är att få till backpass på 60-100min brant uppför i sträck. Men tex snabb gång på maxlutning på löpband funkar ju. Annars är det nog bara att träna på som du gör. Du är stark, ska bli kul att följa din resa. // Fredrik

  SvaraRadera