tisdag 13 november 2012

Springa i högklackat

Som jag berättat så många gånger nu så gillar jag skarpt mina Saucony Kinvara. De funkar till all slags löpning och även om det inte är några optimala terrängskor så tycker jag att de är helt ok i skogen också. Nu finns ju Kinvara i en terrängmodell men den har jag inte provat än.

Rosa kinvara efter 180 km i Bisletts korridorer.
Kinvara har en häldropp på 4 mm, dvs hälen är 4 mm högre än tån. Jag har ju i stort sett bara sprungit i Kinvara sista året så jag är ju liksom van att inte ha hälen så högt. Jag har just nu slitit ut alla mina kinvara-skor och springer för tillfället i förra årets Saucony Hurricane. En stabil sko med 12 mm häldropp! Det känns alltså som att springa i högklackat. De 8 mm känns som minst 5 cm och skon känns klumpig och saknar löpkänsla.
Idag har jag köpt mig ett par nya Kinvara 3. De fanns just nu inte i min storlek men min "agent" har fått tag i ett par. Lycka! De är dessutom rosa! Dubbel Lycka!

Hur snygga som hest!!
Tänk vad en vana sitter väl rotad. För 1,5 år sen sprang jag uteslutande i skor med 12 mm häldropp och reagerade inte på att det kändes konstigt. Nu har jag vant mig vid lägre skor och vill inte tillbaka till "högklackat". Jag gillar löpkänslan i lättare skor och den mjuka överdelen gynnar mina känsliga fötter.

Jag provade att springa i mina Nike free i förra veckan. Där kan vi också snacka löpkänsla! Kände mig som ett barn på en sommaräng! ;) Jag sprang lätt och skon sitter som ett smäck på foten. Me like! Det kommer bli fler pass i dom, kan jag lova.


Varför använder jag Hurricane och inte Nike free då, undrar ni säkert. Det undrar jag med... :)
Men från och med nu blir det Kinvara och Nike free på mina pass.

6 kommentarer:

 1. Hej, jag har också nu sprungit i ett par Kinvara 2 många pass och der hur sköna som helst. Jag börjar att bli riktig kär i dem!! Tack för tipset!
  Men jag undrar hur tvättar du dina?
  Mina är vita med grön och de vita ställen går inte att tvätta bort lera. Det går genom tygget... om du förstår vad jag menar?
  Men jag ska beställa ett par till!!
  Dina vita med rosa är supersnygga!
  Vilket agent har du?? hi hi
  (Är du sponsrad på Kinvara?)

  :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Coyntha!
   Jag ska va ärlig och säga att jag tvättar sällan skorna. Visst spolar jag av dom de är superleriga. Annars får det va. :)

   Intersport här i Kristinehamn ger mig ett bra pris på skor så om de har de skor jag söker, köper jag hos dom.
   Saucony sponsrar mig med ett par skor om året. Men även om de inte gjorde det så skulle jag springa i Kinvara. Jag gillar dom. :)

   Radera
 2. Jag springer nästan alltid i Kinvara men kan veeeerkligen rekomendera Saucony Mirage åxå. Dom håller lite längre än vad kinvaran gör och känns som en bra mängdsko!

  Vad har du för stl på kinvaran? Jag har ett par nästan oanvända som är lite förstora för mig. Dom är i stl 41. Om du tror dom passar så får du dom =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft mina funderingar på Mirage. Provat och funderat. Funderat och provat. Det är kanske dags att köpa ett par. :)

   Jag kan köpa skorna av dig! 41 passar! :) Ses vi nånstans eller ska vi köra snigelpost? Du kan väl maila mig, alexandra47 (a) hotmail.com
   Tack!

   Radera
  2. har mailat dig!!

   Miragen är verkligen värda att prova. Lite mindre "räserkänsla" än kinvaran men mjuka, sköna och jag har inte haft en enda blåsa/blånagel av dom!!

   Radera
 3. Jag gick från Saucony Stabil CS2 till Hurricane 14 (årets med sänkt tådropp) Och herre jösses vilken skillnad. Inte bara är de mer följsamma, lätta, jag slipper springa med två tegelstenar på fötterna också :-D Hurricane erbjuder ju ändå ett bra stöd, men med mycket mer känsla!

  Funderar på ett par fivefingers till våren, bara för att ha som komplement till den vanliga träningen, men jag ska fundera lite till! :-)

  trevlig helg!

  SvaraRadera