måndag 24 september 2012

En dagsetapp med Elisabeth

Under lördagen hade jag kontakt med Elisabeth som avverkade sträckan Hällefors-Kärne. Vi gjorde upp att träffas efter vägen. Jag skulle bara fixa lite med logistiken.

Sambon och jag tog varsin bil till Sirbomark utanför Åtorp där vi parkerade min bil. Sen körde han mig de dryga 4 milen till Elisabeth som befann sig ungefär vid Gelleråsen utanför Karlskoga. Jag tror hon blev glad av att se oss för hon sken som en sol. Sambon tog med tältet och hängde upp det på tork hemma. Det hade regnat hela natten och det mesta var genomblött.

Mellan Degerfors och Åtorp
Tillsammans sprang iväg längs vägen, bubblande och pratande om allt möjligt. För mig är det svårt att ta in att denna tjej gör detta helt ensam och hon är så stark! Att varje dag springa runt ett marathon och fixa boende och mat längs vägen.
Det är sååå inspirerande!

Jag hade väl ungefär tusen frågor och ibland kändes det lite som om jag intervjuade henne mer. :)

Håkanbol City
Jag hade lovat att ta med dricksvatten och lite solsken. Vattenflaskor var lätt och tids nog kom även solen. I Degerfors mötte vi upp KristinehamnsPosten som ville göra ett reportage och så stannade vi och käkade lunch på en asiatisk restaurang.
När vi lunkade iväg efter det kom en röd liten bil och körde upp bredvid och var nyfiken vart vi var på väg. Elisabeth fick berätta och han skänkte genast pengar till Barncancerfonden, som är syftet med löpningen, att samla in pengar.

Vi fortsatte vår väg mot Åtorp och vi hade det så trevligt! Jag sköt vagnen och lät Elisabeth springa utan. En riktigt lättrullad vagn.
Åtorp
Väl framme vid bilen hade jag avverkat en mara och Elisabeth 48 km. Vi lastade in alla saker och körde hem till Kristinehamn för dusch och mat, och tvätt av alla kläder.

Jag tror och hoppas det blev en skön natts sömn. Efter frukost och ihoppackning körde jag sen tillbaka till Sirbomark och släppte av Elisabeth så hon fick fortsätta sin väg. Det är "bara" ca 50 mil kvar till Ystad. Den här makalösa tjejen har redan tagit sig 160 mil genom Sverige och samlat in nästan 23.000 till Barncancerfonden.
Jag hoppas det blir en rejäl slant till!
Ge ert bidrag här!

Dags för dagens etapp!

1 kommentar:

  1. Hej! Råkade "springa på" din blogg. :) Upptäckte efter en stund att du var från Kristinehamn, kände igen dig på Jogg.se och slutligen att jag träffade dig förra året när du gjorde sällskap med Elisabeth. Det var jag som var den nyfikna killen i den "lilla röda bilen". Kul o läsa om alla äventyr och lopp du genomför. Kommer nog titta in fler gånger. Ha det gott och trevlig sommar! Mvh Torbjörn

    SvaraRadera