Jag skriver...

lördag 25 februari 2012

Fem spännande mil

När jag skulle operera mina ögon köpte jag en ljudbok, Eldvittnet av Lars Keppler. Jag skulle ju inte se så bra på ett par dagar och tänkte att då kan jag ju lyssna på en ljudbok. Nu sov jag bort den mesta av tiden och har lyssnat på den efteråt istället. Jag har oftast musik i lurarna när jag springer men nu är boken så spännande så jag har valt ljudboken istället.
Jag gav mig iväg strax efter frukost och tänkte ta en ny väg. Tyvärr sprang jag lite fel men tackar min iPhone för kartfunktionen så jag hittade tillbaka igen. Vägen var bitvis täckt av is och det var riktigt halt. Jag fick gå i kanten för att öht kunna ta mig fram.
Skridskor? Någon?
Andra delar av vägen var mycket fin. Solen sken men det var väldigt blåsigt så sträckan i motvind var tuff. Hela tiden lyssnade jag på ljudboken och det var så spännande. Kunde inte tänka på något annat och km'arna bara ramlade iväg.
I Ölme, efter 30 km, tog jag en kopp kaffe vid macken. Det smakade himla gött i solen. Jag stod still en stund i solen men hittade inget ställe i lä så för att inte bli kall fortsatte jag mot Sunnäs och sen mot stan igen. Benen kändes bra och det bara rullade på. Jag var helt inne i handlingen i boken.

När klockan pep för 50 km sprang jag en liten stund till innan jag gick de sista 500 metrarna hem. Det är rätt skönt att gå den sista biten, tycker jag.

Nu har jag tagit ett varmt, skönt bad och slappar i soffan. Nöjd och glad! Det har verkligen varit jättefint väder och jag riktigt nöjd med att jag känner mig så stark.
 Nu ska jag nog lyssna vidare. Måste få veta hur det går... ;)

2 kommentarer:

  1. Neeeej! Man får bara lyssna när man springar! Gillar kepler men AVSKYR sättet Jonas läser på så tyvärr får jag läsa Keplers böcker ist.

    och du, bra jobbat!

    SvaraRadera
  2. Underlaget liknar väldigt mycket det jag hade på mitt långpass idag. Men jag lyssnade bara på fågelkvitter. Klarar inte att ha lurar i öronen när jag springer.

    SvaraRadera