tisdag 28 juni 2011

Magisk morgon

5.05 ringer klockan och jag stiger upp, drar på mig kläderna och drar iväg ut. Idag ska det bli sommar i Sverige. Jag vill ha löppasset avklarat så jag kan njuta av solen och värmen i eftermiddag efter jobbet. Det är redan varmt, fast bara lagomt varmt. På himlen finns inte ett endaste moln.

Det är lite fuktigt av dagg i skogen och fåglarna sjunger. Trots att det denna morgon går lite segt så njuter jag. Sakta vaknar kroppen och jag tassar lugnt på stigen som leder bakvägen ut mot skärgården. Skogen öppnar upp sig och jag ser vatten så långt ögat når. Sjön ligger som en spegel. Det är så vackert! Picassoskulpturen står och solar sig längst ut på udden.

Jag fortsätter gångvägen in mot stan igen. Jag möter en man på promenad, fler än så är det inte som är vakna. Inte en endaste bil. Det är inte förrän jag kommer närmare stan som trafiken tätnar och människor jäktar mot sina jobb.

Jag landar hemma igen vid 6.40 och dryga 16 km lyckligare. Nyduschad och med en kopp kaffe och kokt ägg i magen cyklar jag till jobbet, med vinden fladdrandes i min sommarklänning.

2 kommentarer:

  1. Låter fantastiskt, men jag klår dig! Jag gick upp vid sju (bara där, två timmar mer sömn!) kissade på dass, satte på Garmin och sprang 13km (ok, DÄR slog du mig) på smala skogsvägar i vacker skog, med små glimmrande sjöar/tjärnar mitt i ingenstans. Väl tillbaka badade jag och tvättade håret i sjön. Efter frukost med färska jordgubbar och en egengjord latte sitter jag nu i i mitt lusthus (enda stället med mobiltäckning) och jobbar härifrån idag! Varmt, totalt oergonomiskt och alldeles underbart! Snart badpaus!

    SvaraRadera
  2. Herregud, jag skulle vara imponerad av mig själv om jag BÖRJADE springa kl 06.40.. fantastiska kvinna :D

    SvaraRadera