söndag 24 juli 2011

55 km tåg

Sommartåget mellan Jönköping och Visingsö på 55 km avverkades igår tillsammans med ett trettiotal löpare.

Det blev en tidig uppgång strax före 6. Pappa skulle hämta mig och barnen halv sju och vi hade planerat äta frukost i Jönköping så det var bara att kliva upp och klä sig och förbereda det sista.

Regnet öste ner under bilresan ner mot Jönköping. Men enligt väderleksrapporterna skulle det klarna upp under dagen. Vi tittade på en film som slutade sent och under natten väcktes jag av kraftigt regn och åska så jag var inte den piggaste i bilen på väg ner. Det hade allt varit skönt att ligga kvar i sängen.

Jag har under en tid tappat lite motivation i min träning och ifrågasatt mig själv vad jag håller på med. Passen har bitvis gått mycket tungt och jag tvekade därför länge om jag skulle åka ner eller ej. Men beslutade mig sen att en socialtur med mina löparvänner är kanske vändpunkten, så jag hittar tillbaka till springlusten.

När vi kom fram till Jönköping kurrade det rejält i magen och det smakade gott med frukost. Barnen hade varit vakna hela bilresan och var också hungriga. Vi käkade vid bilen med utsikt över Vättern och det var riktigt mysigt.
Frukostvy

Pappa med sambo och barnen ägnade sin dag med att utforska Gränna, Monkeytown i Huskvarna (ett lekland) och Jönköping.

Det var en stor samling löpare som luffsade iväg i behagligt tempo när klockan slog 10. Vi sprang längs med sjön och det är lite mäktigt att springa tillsammans med så många andra. Nu hade molnen skingrats och det var varmt och fuktigt. Solen tittade fram då och då.

Första vattenhålet



Tyvärr har jag min mobilpåse i handen (det som upptar halva bilden)

Fina utsikter!

Fikapause på Kaffe & Kackel

Matstopp i Ölmstad

Vägen mot Gränna var både vacker och kuperad. Långa uppförsbackar och skön utsikter. Efter 18 km stannade vi vid Kaffe & Kackel och där slank det ner både macka, kaffe och en Cola. Vi fortsatte sen vår färd mot Gränna.

När vi började närma oss Gränna utbrister nästan panik när det bara är 10 minuter kvar tills färjan ska gå. Alla måste öka! Med 38 km i benen! (Tänker på alla stackars distansrekordlöpare som inte är vana att springa så långt) Enligt Garmin hade jag som snabbast 4:05-fart! Men snittet på km 38 och 39 blev 4:44. Inte så tokigt! Alla kämpade mycket bra och samtliga hann med färjan över till vackra Visingsö.
Pappa och barnen stod vid färjan och vinkade av oss.

Visingsö visade sig vara mycket platt. Långa raksträckor och stora öppna gärden. Vi fick även en titt på Persgården där Susanne bor. Vilket ställe! Oj, oj vilket paradis! Otroligt vackert!


Efter många små stopp och 55 km var vi framme vid Vaisstugan där vi skulle få duscha. Äntligen! Det varma och fuktiga vädret hade gjort mig drypsvett under hela dagen och jag var saltig och doftade inte direkt hallon. Men med en titt på klockan och tidtabellen för färjorna så fanns det inte tid för en dusch, så jag bytte tröja och fick skjuts till färjan. Jag kände mig inte som "Snyggve" direkt men jag längtade efter barnen och att få komma hem. Benen kändes helt ok och energinivån hade legat på en bra nivå under dagen. Kanske med hjälp av mina egna hembakta energibars?!

Klockan hann bli över 22 innan jag landade hemma och fick två trötta barn i säng. Det var underbart skönt att få duscha! "Jag kommer somna på 10 sekunder när jag lägger mig i sängen!" sa min minsta när han klev innanför dörren. Och det gjorde vi alla tre! :)

Det har varit en supertrevlig dag (men lång dag). Mycket bra arrangerat av Miranda och Suss! Jag kommer definitivt hänga på om det blir fler tåg. Det är så himla kul och inspirerande att träffa andra tokar som gillar att springa långt.
Idag känner jag inte ett spår av gårdagens 5,5 mil. Jag har ändå vilat hela dagen och njutit av sällskapet av mina tre favoritkillar. Livet är gött! Ena dagen löparkärlek och andra dagen familjekärlek! Me like!

Tack alla löparvänner! <3 Nu har jag återfått lite av min motivation igen. Nu är det bara en tuff vecka kvar innan nertrappningen och formtoppningen startar inför UTMB. Om en månad idag, är jag i Chamonix...

5 kommentarer:

 1. Vilken underbar lördag vi fick! Riktigt kul att få träffa dig Sandra. Det är inte ofta man springer med Sveriges ultra-elit! :)

  Dessutom riktigt skönt när du skriver: "Idag känner jag inte ett spår av gårdagens 5,5 mil".

  Haha! Du är grym! Hoppas vi syns igen! :)

  SvaraRadera
 2. Tack själv John! Du är grym du med! Grattis till ditt distansrekord!
  55 km är starkt gjort och dessutom i VFF! Hur mår dina fötter nu?

  På återseende! :)

  SvaraRadera
 3. Idag mår fötterna hur fint som helst! Jag blir så imponerad av kroppen ibland :)

  Hoppas vi syns i december :)

  SvaraRadera
 4. Jag håller verkligen med. Det är häftigt när man springer med Sveriges ultra-elit. Det var jäkligt skoj att du hakade på tåget Sandra.

  Du måste ge mig alla värdefulla tips man kan behöva inför 24-timmarslöpningen i Bislett :)

  Dina ultra-ord är min lag.

  SvaraRadera
 5. Det kommer gå så bra! Vi har ett helt dygn att snacka på i november :)

  SvaraRadera