Jag skriver...

onsdag 4 augusti 2010

100


Mitt 100-ade inlägg. :)

Nu har jag vilat i 2 dagar. Det har varit skönt och jag har haft kvalitetstid med barnen. Vi har varit i stugan och fiskat, grillat, hoppat studsmatta, och sett på film. Vi har också varit i badhuset. Mysigt!

Idag tog jag en kort runda. Barnen var med och cyklade bredvid. Jag känner mig lite rosslig i halsen. Det killar lite men gör inte ont. Känner mig torr bara. Så jag tog en kort runda för att se om det blev bättre eller värre. Det blev ingen skillnad :) Så jag tar nog ett morgonpass imorgon. För efter det ska det nämligen shoppas! När jag satte svenskt rekord på TEC så vann jag ett presentkort på Runners Store Så här ska inhandlas lite trevliga löpargrejer. :) Så det blir en tripp till huvudstaden för lite shopping. Barnen ser fram emot resan så det blir att mysa lite med dom också, äta glass på något trevligt ställe och titta på andra kuliga saker.

Idag var vi till badhuset. Nu är jag lite provokativ, men jag tycker det är skrämmande att så många är överviktiga i samhället. Jag såg barn i 5-årsåldern som var så tjocka att magen dallrade och var alldeles gropig. Deras föräldrar var över 100 kg-klassen och de hade stora 2 liters Coca Cola vid bordet. Jag kan inte sluta fundera över hur detta gick till. När jag gick i skolan vet jag 2 som var "tjocka" på min skola. Om man ställde dom bredvid dagens barn skulle de kanske inte ens se tjocka ut? Vad är det som hänt? Varför har vi blivit sånna? Är det den ständiga tillgången till mat och godsaker? Hur ska det sluta?

3 kommentarer:

  1. Snart 50-bast:
    När jag var liten fick man läsk när det var högtider. Ibland en helt egen flaska. och då pratar jag om 33 cl-flaskor.
    Godis, det var sällan också, -först när man blev äldre kom "lördagsgodiset" på modet, då blev det varje vecka.

    Lite skillnad mot idag, eller hur!

    SvaraRadera
  2. Jag tror att du är vettig och inte provokativ! Just detta slog mig första gången jag som vuxen åkte till mitt barndoms äventyrsbad (hade just tagit körkort). Jag såg samma (tjocka) unge kuta (rulta?) till sina föräldrar gång efter gång för att be om godis, hamburgare mm. Jag mindes då när jag (präktig som jag är...) var på badet som liten. Mina föräldrar fick i princip dra ut mig och i princip sondmata mig efteråt! Jag var så upptagen med att ha skitkul och uppleva detta underbara bad att jag inte hade en tanke på mat eller godis. Dessa barn verkar dock alltid ha socker på hjärnan... Sorgligt.

    SvaraRadera
  3. Jag åt nog mycket socker när jag var liten också men det är nog de sammanlagda vanorna som förändrats (mat, motion, när och hur mycket av allt etc..).Har också reagerat över denna fetma som finns hos dessa småbarn. Förstår inte riktigt föräldrarna. Hur kan de tillåta det? Mina referenser till mat, socker, motion ser nog annorlunda ut jmf med mina föräldrars. Hur kommer det bli för nästa generation?

    SvaraRadera