söndag 1 februari 2015

Ups and downs

Livet är en berg- och dalbana.  Ibland går det upp och ibland går det ner. Det finns banor som är lite "snällare" Inte så höga toppar och djupa dalar, mer en böljande färd. Det är ju bekvämt men inte så spännande. Och så finns det banor som har höga berg och stora fallhöjder ner i dalen. Det går fort och man slungas upp och ner.

Sån är min bana. Höga toppar och ibland väldigt djupa dalar. Då gäller det att vara vaksam så man inte hamnar där nere för länge. Då tappar man farten och kanske orkar man inte upp igen. Och orkar man upp så är det inte hela vägen. Kanske landar man bara lite längre upp, än längst ner. Och att nå toppen igen blir väldigt svårt. 

Då kan det vara bra att ta hjälp. Någon som puttar på i uppförsbacken så man får lite fart. Det har jag bestämt mig för att göra nu efter några dagar i den djupaste dalen.

Trots att ytterdörren står öppen och jag får gå ut och springa när jag vill, har jag bara legat i soffan. Men nu är det snart en ny vecka och jag tänker försöka ta sats och komma uppför backen.
Och som min lillasyster så klokt sa, Uppförsbackar bygger starka ben.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar