söndag 29 maj 2016

Efter målgång

När vi fotat oss klart vid Olympiastadion fanns det bilar som skulle köra oss upp till Hotell Europa. Mannen som skulle köra oss hade en nyare minibuss med sopsäckar utbredda över sättet. Han frågade oss om vi var blöta och det var vi ju efter allt regnande. Så vi fick sätta oss framåtlutande så inte våra ryggar stödde i ryggstödet. Chauffören pratade o pratade och jag ville bara vila. Mina fötter värkte.

Framme vid hotellet blev vi väl omhändertagna av kvinnorna i receptionen. Alla löpares väskor stod i foajén, ja typ alla. Inte våra. Vi fick förklara hur de såg ut och sen blev vi visade till varsitt rum.
Jag satte mig på en stol och bara satt. Allt ville liksom inte sjunka in. Jag hade kommit tillbaks till Grekland för att springa i mål. Nu hade jag gjort det och samtidigt så vann jag. Knasigt. Jag var så löjligt nöjd.

Kompressionstrumporna satt hårt som berget och det var inte lätt att få av sig dom med alla blåsor överallt. Men det gick till slut. Jag letade upp hotellets små schampo- och duschcremesflaskor eftersom jag inte hade nån väska med mina egna grejer. Det fanns ett badkar i badrummet. Jag funderade på om jag skulle stå eller sitta och göra mig ren. Tänkte att om jag sätter mig så kommer jag inte upp igen. Men det gjorde så ont att stå så jag lyckades sätta mig. Lät det varma rena vattnet skölja över mina smutsiga, saltig kropp.

Efter duschen la jag mig i sängen, och försökte sova. Kvinnan från receptionen ringde och sa att min väska fanns där så jag kunde hämta den om jag ville. Men jag var ju naken så jag frågade om de kunde komma med den till mitt rum och det gick bra. Jag satte på mig kläder och sov och snurrade om vartannat.

Mina rumskamrater Inga-Sara och Mia dök upp lite senare och vi pratade och skrattade. Vilket härligt gäng. Vilka vänner. Jag trivs så bra!

Middagsbuffén skulle serveras senare på kvällen. Jag kände verkligen att jag behövde äta. Vissa löpare hann ta mat men sen bad arrangörerna om att prisutdelningen skulle ske först.
Jag kallades upp och fick klättra längst upp på prispallen. Jag vann! På min revanschtävling!
Pokalen åker egen stol hem
Foto: Privat
 Maten smakade gott efteråt men jag var trött och käkade och gick sen och la mig direkt. Vaknade tidigt dagen efter av att jag var mer hungrig. Åt igen och sen landade vi vid poolen fram till lunch. Skön avkoppling. Jag älskar att ligga i solen och med en finischer färskt i minnet kan det knappast bli bättre.
Foto: Privat
Efter lunch bussades vi tillbaka till Nemea där avslutningsfesten skulle hållas. Underhållning med Zorbadans och massa mat och lokalproducerat vin. Mycket trevligt!
Zorba
Foto: Privat

Foto: Privat
 Sent på kvällen gick bussen tillbaks till Athen och arrangörens roll var över. Nu hade vi bokat ett rum på Hotell Stanley där vi hämtas upp på torsdagen för en sista natt i Grekland.
Flyget gick hem vid 15-tiden så vi hade förmiddagen att tillbringa i Athen. Vissa tog en sightseeing men mina fötter gjorde så ont så jag la mig till rätta i solstolen vid takpoolen istället. Därifrån kunde man se Akropolis.
Athen
Foto: Privat
Greklandsresan är över. Det bästa och trevligaste arrangemanget jag varit på. En helhet. Från resa till race och käk. Det känns som om det är tänkt på allt. Funderar ni på en tävling i det slaget så åk dit. Såå värt!
Hej då Grekland
Foto: Privat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar