Jag skriver...

torsdag 16 februari 2012

Fasta

I november var jag på Jonas Coltings föreläsning, Den nakna hälsan. Det var mycket bra och inspirerande. Jonas pratar bl.a. om varför vi ibland inte ska äta. Varför det kan vara bra att fasta då och då. Ända sedan dess har jag varit nyfiken på att testa detta. Idag var det dags! Vi åt kvällsmat ganska tidigt igår, redan strax efter 17. Senare på kvällen tog jag en kopp te och bestämde mig för att fasta till middagen idag.

Jag har ju varit hemma med sonen idag också och har sysselsatt mig med att städa. Svärmors hundar har varit på besök så jag följde minstingen till skolan med hundarna och hämtade honom på eftermiddagen.

Hur har det gått då? Jo, himla bra faktiskt! Jag drack en stor kopp kaffe i morse och en vid lunch. Annars har jag bara druckit ca 3 liter vatten. Vid lunch kurrade det lite i magen, men jag har hela tiden mått bra och haft gott om energi. Jag har inte varit hungrig på det sättet. Det svåraste har varit att inte få ha mjölk i kaffet. Men det handlar ju bara om att bestämma sig.

När middagen stod på bordet var klockan halv fem och det hade gått 23 timmar sen jag åt. Jag var inte hungrig och hade nog klarat mig över dygnsgränsen. Jag åt en portion korvgryta med vitkål och tomat/mozzarella. Det smakade bra med jag kände mig inte som något utsvultet lejon precis.

Sonen som är kry nu skulle spela i orkestern på kvällen så jag passade på att dra till gymmet under tiden. Jag hade en timme på mig innan vi skulle mötas, jag och barnen. Jag hoppade på löpbandet, för tredje gången i mitt liv typ. Jag värmde upp i ca 10 min i 5:45-fart. Sen ställde jag hastigheten på 4:28- fart och gjorde 5 tusingar med en minuts jogg mellan innan jag varvade ner lite. Det kändes himla bra och var inte alls apjobbigt.
Sen hittade jag kettlebells! Blev jätteglad och körde en massa övningar som vi gjorde i söndags innan det var dags att rusa iväg och möta barnen.


Kommer jag att fasta igen då? Kanske, jag har varken märkt fördelar eller nackdelar än. En fördel är ju att man slipper tänka på mat. Passa tider och tänka. Nackdelen är avsaknaden av mjölk i kaffet. :)

Imorgon är det vanlig dag igen med skola och jobb. Jag ska försöka mig på ett morgonpass.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar